Daniel Bækkegaard imponerer ved IRONMAN Western Australia 2023

dec 5, 2023

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Daniel Bækkegaard imponerer ved IRONMAN Western Australia 2023 og vinder i nye rekordtid! Scott Steenberg følger op på det flotte danske resultat og slutter som 5’er

Daniel Bækkegård fra Odense Triathlon Klub satte en imponerende rekordtid (7:34:23) ved IRONMAN Western Australia og afsluttede dermed sin 2023-sæson fantastisk. Det flotte resultat kommer blot én uge efter hans sejr sidste weekend (26. oktober) ved Challenge Canberra.

Sejren blev sikret gennem et nærmest perfekt race, især på løbet, hvor han viste sin imponerende styrke. Her distancerede han flot de nærmeste konkurrenter, de to australiere, Matt Burton og Nick Thompson. Daniel løb derfor over målstregen i ensom majestæt og blev hyldet som vinder for anden gang på kort tid. Med sejren sikrede han sig samtidigt et plads ved IRONMAN World Championship i Kona 2024

Daniel Bækkegård var ikke den eneste dansker, der imponerede Down Under.
Scott Steenberg (KTK86) deltog også, og ligesom Bækkegård leverede han et fremragende race og sluttede som nr. 5 i tiden 7:56:18.

PRO Men:
1. Daniel Bækkegård () – 7:34:23
2. Matt Burton () – 7:40:28
3. Nick Thompson () – 7:48:23
Stort tillykke til begge triatleter, som nu fortjent kan nyde lidt off-season

DM Classic Elite

DM Classic Herre Elite blev vundet af Bastian Peitersen (KTK86) i tiden 1:50:31min. Bastian blev Dansk Mester 2021 foran Oliver Martinussen (Odense Triathlon Klub) og Mathias Lyngsø Petersen (ISK Triathlon) som hhv. blev 2’er og 3’er.

Line Thams (Rødekro Tri & Motion) vandt DM Classic Damer Elite og kan efter søndagens konkurrence kalde sig dansk mester 2021. Line kom i mål i tiden 2:04:57min. og vandt foran Camilla Pedersen (Esbjerg Tri & Multisport) og Line Bonde. Se alle tider og placeringer HER.

DM Classic Age Group

DM Classic Age Group 18-39 år blev overlegent vundet af Laura Kjær (KTK86) hos kvinderne, mens Lars Schmidt (Holstebro Triathlon Klub) tog sejren hos herrerne.

Gruppen 40-44 år for kvinder blev vundet af Dorota Küttel (STK 90). Hos mændene vandt Rune Strøm Jensen (Svømmeklubben NORD).

I kategorien 45-49 år var Andreas Petz (Rødekro Tri & Motion) hurtigste mand, mens Charlotte Berner (Aarhus 1900 Triathlon) vandt hos kvinderne.

Hos de 50-54-årige vandt Betina Schmidt (Viborg Atletik og Motion). Hurtigste mand blev Klaus Hallø (Hareskovens Triathlon Klub).

Kategorien 55-59 år blev vundet af John Hansen (Rødekro Tri & Motion). Knud Erik Knudsen (Triathlon Horsens) var hurtigste mand i kategorien 60-64 år. Birger Frederiksen (Aarhus 1900 Triathlon) vandt i kategorien 65-69 år, mens kan Bonnie Ridderberg (TRI4) vandt i kategorien 70-74 år.

Stort tillykke til alle vinderen, som nu kan kalde sig danske mestre 2021!

Relay ½ og Halv Jernmand

Udover de individuelle konkurrencer blev der også kørt både Relay ½ og Relay hel i forbindelse med Aalborg Triathlon. Tider og placeringer for alle de forskellige konkurrencer, der blev afviklet i Aalborg søndag, kan findes på sportstiming.dk.

Flere billeder fra dagen i Aalborg kan findes på Aalborg Triathlons Facebook-side.

Bundesliga og PL-kval i Leeds

I Tyskland var både Valdemar Solok og Oscar Gladney i aktion og begge præsterede et rigtigt flot ræs. Oscar blev 13’er og Valdemar 19 ’er. Begge løb rigtigt flot og Oscar var blot 30 sekunder fra sin personlige rekord, og det positivt for fremtiden for dem begge.

I Leeds Var Sebastian Engwald i aktion og skulle mindst have en femteplads for at kvalificere sig direkte til PL. Det blev desværre til en placering som nummer 6. Det er dog stadig muligt for Sebastian at kvalificere sig til PL, og han skal allerede i aktion i Besancon, Frankrig i den kommende weekend.

Stævner i den kommende weekend

I den kommende weekend er der både 4. afdeling af DM TRI Serien for aspiranter, som Tørring IF Tri står for, og Kalkgravstriatlon i Karlslunde. Derudover er både Emil Holm og Alberte Kjær Pedersen taget til WTC i Huatulco, Mexico, hvor Emil Holm har sidste chance for at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Både Emils og Albertes konkurrence kan følges på https://www.triathlonlive.tv/. Alberte er i aktion lørdag d. 12. juni, mens Emil er i aktion søndag den 13. juni.

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.