EM i Herning – tilmeld dig det rette løb

jan 20, 2017

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen )
Der kan meget vel blive trængsel på startlinjen når EM på middel-distancen skydes i gang i Herning 10. juni. Så tilmeld dig hellere i dag end i morgen. Foto: Morten Brandt

Der er godt nyt til deltagerne i EM på middel-distancen i Herning 10. juni. Atleterne skal dog tjekke, at de med overlæg er tilmeldt EM og ikke det åbne løb. For der er en stribe fordele at hente ved en rigtig EM-deltagelse.

Tilmeldingerne til sommerens eneste officielle internationale Triatlon mesterskab i Danmark, det ETU certificerede Europamesterskab på middeldistancen i Herning 10. juni tikker lystigt ind.

Og der er en hel stribe gode grunde til, at stævnet er populært blandt de aktive. Fællesnævneren er, at der i år bliver gjort mere for eventens Age-Groupere end tidligere på dansk jord, hvilket skyldes en ny satsning fra Dansk Triatlon Forbund der netop skal gøde jorden for flere Age-Groupere til stævnerne og i klubberne.

 

Her er fordelene som EM-deltager
Helt præcist betyder det, at tilmeldte til EM får følgende fordele for de samme startpenge:
Fælles-træning på ruterne i månederne op til EM.
En national racedragt, eller et todelt racesæt fra Newline til en fordelagtig pris.
Deltagelse i stævnets officielle indmarch dagen inden det går løs, her møder du andre danske atleter og stirrer konkurrenterne i øjnene – vær især på udkig efter det stærke engelske Age-Group-landshold GB Age-Group Team.
EM løbet bliver live-streamet og sendt over nettet, så venner og familie ser måske netop dig kæmpe.
Unik EM finisher-medalje og T-shirt.
Adgang til et brag af et afterparty i Mix Zone, hvor du møder de andre atleter, der kæmper for Danmark og fra de øvrige teams fra hele Europa. Der bliver også taget billeder og lavet live-tv fra Mix Zone, der streames over internettet.
Du er med i den uofficielle Nations Cup, hvor din præstation tæller med i kampen om at blive EMs bedste nation – vi skal slå englænderne.
Og endelig kan du komme med på et EM-gruppefoto, hvor du poserer sammen med resten af det danske ”hold”.

EM i først til mølle-princippet
Med andre ord får de aktive, der vælger at stille start til det officielle EM et overflødighedshorn af en event.
– Vi er stolte over det EM, vi i samarbejde med Racemakers, Herning Kommune og Sport Event Denmark kan tilbyde atleterne, siger Morten Fenger, direktør Dansk Triatlon Forbund og fortsætter:
–Der er mange Age-Group-klasser, men ETUs regler siger, at hvert land kun har 20 pladser i hver 5 årsaldersklasse – Danmark har som værtsnation 40 pladser i hver klasse. Det betyder, at hvis man befinder sig i en af klasserne, hvor der er tradition for stor deltagelse, (Herre 35-55 år) så kan man blive tvunget til at køre det åbne løb, fordi der simpelthen er udsolgt. Jeg tror desværre, at vi kommer til at afvise nogle i de mest søgte klasse. Så det er med at komme til tasterne, hvis man ønsker at køre i rødt og hvidt og få alle fordelene ved at være på holdet, siger han.

Brug et voucher login
Udover at være forpligtet til at køre i en af de to nationaldragter skal EM-deltagerne også være medlem af en triatlonklub organiseret under Dansk Triatlon Forbund. Sådan er ETUs regler, og de giver faktisk god mening både når man ser det fra de aktives og fra forbundene side.
Hvis du ønsker at tilmelde dig EM skal du gå ind på EM’s officielle tilmeldingssiden. Du kan gøre det ved at følge dette link.

Når du er inde på siden skal du bruge følgende Voucher Login: ETUDEN.
Herefter følger du blot tilmeldingen på vanlig vis.

I flere af de traditionelt store klasser er der på nuværende tidspunkt solgt ca. 30 startnumre. Det betyder, at der her kun er 10 ledige tilbage. Så igen – det gælder også om at komme først til tasterne, hvis man ønsker at sikre sig en plads i EM-løbet.
Når en klasse bliver udsolgt rykkes deltageren til det åbne løb, der som nævnt starter to timer efter første start, men ellers foregår på præcis samme bane og i samme professionelle ramme som EM-starten.


 

Din tilmelding til EM er først endelig når du har modtaget en bekræftelse fra Dansk Triatlon Forbund


 

Tjek din indbakke
Dansk Triatlon Forbund sendte fredag d. 20. januar en e-mail til alle atleter, der er tilmeldt EM, som bekræfter, at de officielt er godkendt til at stille op til EM i Herning. Hvis du mener, at du er tilmeldt EM, men ikke har modtaget denne e-mail er det sandsynligvis fordi, at du er tilmeldt i stævnets åbne klasse (For en sikkerheds skyld tjek lige dit spam-filter).

Ønsker du at skifte klasse fra den åbne til det officielle EM i Herning beder vi dig kontakte stævnesarrangørerne fra Racemakers.

Silkeborg Triatlon 2024: suveræne vindere og nye rekorder

Silkeborg Triatlon 2024: suveræne vindere og nye rekorder

Endnu engang leverede Silkeborg Triathlon med stævneleder Jørn Kim Hansen i spidsen to fremragende dage med triatlon i og omkring Alminde Sø ved Silkeborg. Programmet bød på DM Cross Triatlon Kort (750-20-5), DM Cross Triatlon Mellem (1500-30-10) om lørdagen og DM Middel (1900-90-21,1) for elite og Age-Group, DM Aquabike Age-Group (1900-90) samt Silkeborg 1/4.

Kæmpe triatlonweekend i udsigt

Kæmpe triatlonweekend i udsigt

Denne weekend byder på triatlon i verdensklasse! I Odense er børn, unge og voksne (både motionister og elite) i aktion. I København er man klar til at byde tusindvis af triatleter velkommen til IRONMAN Copenhagen, og samtidig konkurrerer danske PRO’er i Frankfurt ved IM European Championship Frankfurt. læs mere…