Historisk dansk sølv til Magnus Ditlev ved IRONMAN World Championships på Hawaii og hele 3 danskere i top-12

okt 28, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: IRONMAN

I en intens konkurrence sikrede Magnus Ditlev natten mellem lørdag og søndag sølv ved IRONMAN World Championships på Hawaii – det bedste danske resultat på Hawaii nogensinde. Magnus fuldførte løbet i tiden 7 timer, 43 minutter og 39 sekunder, hvilket også er den femte hurtigste tid nogensinde på denne legendariske rute.

Det var generelt en stor dag for dansk triatlon med tre danskere i top-12. Kristian Høgenhaug tog niendepladsen, Mathias L. Petersen sluttede som nummer tolv, mens Daniel Bækkegård og Thor Bendix Madsen fulgte efter på henholdsvis 34. og 40. plads. De fem danske deltagere satte samtidig rekord for det største antal PRO-danskere til start nogensinde.

Længe lignede det ikke at Magnus ville få det bedste danske resultat nogensinde, hvor han især på de 180 km cykling, oplevede både fysiske smerter og mentale udfordringer, som var tæt på at tvinge ham ud af løbet.

“Jeg fik ondt i min ene balle den sidste time af cyklingen, hvor jeg måtte sidde op flere gange og forsøge at strække ud, og jeg tabte meget tid, da jeg ikke kunne træde mine watt. Jeg har aldrig haft det så hårdt på cyklingen før, for jeg kørte efter at blive verdensmester, og derfor måtte jeg køre vanvittigt hårdt de første par timer for at nå op til fronten. Jeg tror, at Laidlow, Blummenfelt og jeg ødelagde hinandens race ved at køre så hårdt, men jeg var den eneste af forhåndsfavoritterne, der formåede at få et godt resultat med hjem,” fortæller Magnus Ditlev.

Til trods for vanskelighederne fandt Magnus styrken til at fortsætte:

“Jeg er mega stolt af at blive nummer to, selvom jeg drømte om at vinde, for det var klart mit hårdeste race nogensinde. Jeg var et meget dårligt sted mentalt efter en meget ringe cykling, som plejer at være der, hvor jeg kan gøre en forskel. Jeg er så stolt af mit hold, der fik mig til at tro på, at det kunne blive til et godt resultat, for jeg havde ondt og var slet ikke sikker på, at jeg ville nå målstregen, da jeg hoppede af cyklen,” fortæller Magnus Ditlev.

Tyske Patrick Lange tog guld efter at have leveret et spektakulært løb, hvor han kom op af vandet som nummer fire, og med dagens hurtigste løbetid på 2 timer og 37 minutter overraskende, tog sejren ved Vinfast IRONMAN World Championships. Rudy von Berg fra USA tog sidste plads på podiet med en bronzemedalje.

Med den historiske præstation fortsætter de danske triatleter med at sætte Danmark på verdenskortet inden for triatlon, og især Magnus’ historiske sølvmedalje vil blive husket i mange år fremover.

Top-3 Resultater

  • Guld: Patrick Lange, Tyskland – 7:35:53 (ruterekord)
  • Sølv: Magnus Ditlev, Danmark – 7:43:39
  • Bronze: Rudy von Berg, USA – 7:46:00

Se eller gense Sportsmagasinet, hvor Magnus fortæller mere om racet, de udfordringer han oplevede undervejs, og hvad sølvmedaljen betyder for ham. Indslaget med Magnus begynder efter 21 min og 17 sekunder.

VM: Den danske triatlet Magnus Ditlev drømmer stort om VM i IRONMAN på Hawaii på lørdag

VM: Den danske triatlet Magnus Ditlev drømmer stort om VM i IRONMAN på Hawaii på lørdag

“Jeg regner med en ret hård cykling på lørdag, og hvis racet udspiller sig fordelagtigt for mig, vil jeg være med til at gøre cyklen så hård som muligt. Jeg håber, det kommer til at blæse meget på lørdag, så vi kommer til at ligge meget spredt ude på ruten, for så vil jeg trykke hårdt i pedalerne hele vejen for at gøre det svært for de andre,” fortæller Magnus Ditlev. Læs hele pressemeddelelsen…