VM: Den danske triatlet Magnus Ditlev drømmer stort om VM i IRONMAN på Hawaii på lørdag

okt 23, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto:Talbot Cox

Pressemeddelelse fra Magnus Ditlev - 23. oktober 2024
Den 26-årige danske triatlet Magnus Ditlev har haft et resultatmæssigt flot 2024 indtil videre med to store sejre, inklusive en forbedring af sin egen verdensrekord på Ironmandistancen, samt to flotte 4. pladser, resultater, der placerer ham 1. pladsen på verdensranglisten.

Men den danske triatlet har ét stort mål, som alle træningstimer i år har peget frem mod: At blive den første dansker, der vinder IRONMAN Hawaii og dermed bliver kåret som IRONMAN-verdensmester. På lørdag den 26. oktober klokken 18.25 dansk tid lyder startskuddet til årets VM i IRONMAN på Kona, Hawaii, der som altid består af 3,8 km havsvømning, 180 km cykling og et afsluttende maraton: 42,2 km løb.

Og Magnus Ditlev har noget at have optimismen i: Sidste år blev han nummer tre til VM på en rute Nice, der ikke passer ham særlig godt. I år er VM tilbage på Hawaii (fra 2023 skifter herrerne og damerne VM-lokation mellem Hawaii og Nice, og i år er det herrernes tur til at konkurrere på Hawaii, hvor IRONMAN blev født i 1978.) 

 
Ruten på Stillehavsøen, der med sine varme, høje luftfugtighed og ofte med uforudsigelige kastevinde, passer danskeren bedre. Hans eneste forsøg på øen var debuten i 2022, hvor han blev nummer otte efter en tvivlsom tidsstraf på cyklen.

Forberedelser i 2.600 meters højde
Og netop cyklen er et af danskerens stærkeste våben, men som han viste i Challenge Roth i både 2023, hvor han slog verdensrekord, og i år, hvor han forbedrede sin egen verdensrekord, så er Magnus Ditlev gået fra at være ‘Überbiker’ til at være en helstøbt triatlet: Han kan svømme med forreste gruppe på sine gode dage, han kan altid lave stor ravage og gøre det hårdt for alle på cyklen, og han kan aflsutte med et lynhurtigt maraton.
“Jeg regner med en ret hård cykling på lørdag, og hvis racet udspiller sig fordelagtigt for mig, vil jeg være med til at gøre cyklen så hård som muligt. Jeg håber, det kommer til at blæse meget på lørdag, så vi kommer til at ligge meget spredt ude på ruten, for så vil jeg trykke hårdt i pedalerne hele vejen for at gøre det svært for de andre,” fortæller Magnus Ditlev, der har brugt 6 uger i 2.600 meters højde i Colorado lige op til afgang til Hawaii. Jeg kører for at vinde, ikke for at blive nummer tre igen. Jeg er i min bedste form nogensinde, og både kroppen og hovedet har det godt. Selvom jeg har haft gode resultater i år, så føler jeg, at hele sæsonen har været en optakt til, at jeg topper formen på Hawaii. Mit team og jeg prøvede højdelejren af op mod Roth i sommer, og vi har forfinet den nu, har taget erfaringer med fra sidst og tweaket her og der. Forberedelserne er gået rigtig godt, og jeg glæder mig bare til at køre race på lørdag,” siger han.
Konkurrenter fra øverste hylde
De tre største favoritter til titlen på lørdag er den forsvarende verdensmester, Sam Laidlow fra Frankrig, der også blev nummer to på Hawaii i 2022, den olympiske mester fra 2021, IRONMAN-verdensmester i 2021 og treer på Hawaii i 2022, norske Kristian Blummenfelt samt Magnus Ditlev, der i juli slog sin egen verdensrekord, da han tilbagelagde de 3,8 km svømning, 180 km cykling og 42,2 km løb ved Challenge Roth i tiden 7 timer, 23 minutter og 24 sekunder i et race, hvor han var alene i front efter 10 km på cyklen og frem til målstregen.
 
“Kristian er altid svær at have med at gøre, og selvom han har fokuseret på OL i Paris, vandt han IRONMAN Frankfurt kun et par uger efter OL i 7:27. Han er farlig lige meget hvor han kører race. Sam Laidlow har desværre kørt rigtig godt til de sidste to VM, hvor han blev en overraskende nummer to på Hawaii i 2022 mens han vandt sidste år i Nice. Han svømmer rigtig godt og er en af de eneste, der kan cykle lige op med mig – og nogle gange lidt bedre, og så han kan sætte et fornuftigt, afsluttende maraton sammen også. Ønskescenariet er, at jeg kan arbejde sammen med ham på cyklen og få skabt et godt hul til resten af feltet inden maratonet, og så stoler jeg så meget på mit løb, at jeg tror, jeg har en god chance for at slå ham.”
 
Veteranen Patrick Lange fra Tyskland har historisk klaret sig godt på Hawaii med bl.a. to sejre i 2017 og 2018, men han har ikke vist sit topniveau i år. Han er dog den bedste løber i verden på øen, og ham skal man helst have et godt hul til efter de 180 km cykling.
 
Vinderen på Hawaii i 2022, norske Gustav Iden, prøvede at kvalificere sig til OL i Paris sammen med Blummenfelt, men har haft et par svære år siden sin sejr i 2022, og er et stort spørgsmålstegn. En anden legende, canadiske Lionel Sanders, gør comeback på IRONMAN-distancen, men det er et åbent spørgsmål, om tiden – og den unge generation – er løbet fra ham – specielt fordi hans dårlige svømning ofte placerer ham langt tilbage i feltet med for langt op til fronten. Rudy von Berg fra USA har gjort det godt på IRONMAN de seneste år, blev nummer 4 i Nice sidste år og nummer 3 ved Challenge Roth i år. Franskmændene har mange gode triatleter og Chevalier og Mignon kørte begge top-10 på Hawaii i 2022, og mens Horseau er et stort talent, mangler han stadig at sætte et helstøbt race sammen på den største scene.
 
Der er hele fem professionelle danskere til start, og udover Magnus Ditlev, vil forhåbningerne mest ligge på Daniel Bækkegårds skuldre. De tre øvrige er: Kristian Høgenhaug, Mathias L. Petersen og debutant Thor Bendix Madsen.
 

Links til at følge med i IRONMAN Hawaii:
IRONMAN HAWAII WORLD CHAMPIONSHIP, lørdag 26. oktober 2024.

De professionelle starter racet 6.25 (18.25 dansk tid) og første herre forventes i mål lidt over klokken 2 dansk tid natten til søndag.

Se løbet live:
https://www.ironman.com/live

Samt stream på YouTube.
 
Man kan downloade IRONMAN-appen for live timingsplits undervejs.

Kontakt:
Brian Martin Rasmussen
Presseansvarlig for Magnus Ditlev
22 12 02 40