Ny struktur hos Triatlon Danmark

okt 8, 2024

Efter OL modtog Triatlon Danmark den kedelige meddelelse, at Team Danmark ikke længere vil støtte vores kortdistanceatleter økonomisk. Vi er endnu ikke klar over, hvor meget det konkret betyder, at vi mister i tilskud. Men for at udvise rettidig omhu reagerer vi allerede nu ved at ændre og nedskalere vores sportslige struktur. Ændringerne sker i koordineret samarbejde og med godkendelse fra Team Danmark – som fortsat støtter vores langdistance.
Overordnet ændrer vi hele den sportslige struktur.
Vi har været nødt til at opsige vores landsholdschef, Angela Fox, så hun stopper ved årets udgang, fordi vi ikke længere har det økonomiske grundlag som kan understøtte positionen. Vi har været glade for Angela, og i tiden hos Triatlon Danmark har hun fået vigtig High Performance og Olympisk erfaring – så vi siger tak for samarbejdet og sender hende videre med et forstærket CV.
Rent praktisk betyder det, at vores landshold oftere vil rejse ud til stævner uden ledsager. I de tilfælde der er økonomi til medrejsende til vores landsholdsatleter, vil det være atleternes personlige trænere der har første prioritet. Vi ønsker, at eliteatleterne, i så stor udstrækning som muligt for fremtiden, er medbestemmende i forhold til deres rejseaktiviteter.
Denne tilgang betyder, at vores direktør, Rasmus Henning, træder et skridt væk fra vores landshold og ikke længere skal være sportschef. På den måde vil vi i stedet sætte fokus på hans indsats for vores interne rekrutterings-, klub- og bredde-aktiviteter, som vi også har sat lys på i vores nye strategiplan.
Uden landsholdschef og sportschef vil den sportslige ledelse af forbundet for nuværende blive foretaget af en arbejdsgruppe bestående af formand Mads Freund, bestyrelsesmedlem Casper Stenderup og direktør Rasmus Henning. Alle 3 personer vil være kontaktpunkter.
Vi vil gøre alt for at forsøge at holde et højt kortdistanceniveau trods den kommende nedskæring og de skitserede ændringer.
 
Med sportslig hilsen
Triatlon Danmark
Zwift-træning for Triatlon Danmarks medlemmer

Zwift-træning for Triatlon Danmarks medlemmer

Vi er glade for at kunne fortælle, at vi igen i år kan tilbyde alle medlemmer at holde cykelformen ved lige vinteren over. Aarhus 1900 Triathlon og Line Bonde har nemlig igen i år tilbudt at stå for Zwift-træningen. læs mere…

Talentgruppen 2025

Talentgruppen 2025

21 unge talentfulde atleter er udtaget til Talentgruppen 2025. Se hvilke her…

Ny Triatlon Danmark Træneruddannelse 2024

Ny Triatlon Danmark Træneruddannelse 2024

Træneruddannelsen er blevet opdateret og har fået en ny struktur i 2024. Formålet er at skabe en mere fleksibel træneruddannelse, bygget op om en række korte moduler, som kursisterne har mulighed for at stykke sammen til en samlet træneruddannelse, men også har mulighed for at tage enkeltvis. Hver modul vil bestå af E-læring samt et praktisk kursus. De første to kurser er åbne for tilmelding. Læs mere….