Triatlon Danmark introducerer opdaterede retningslinjer for talentgruppen med fokus på fællesskab, international erfaring og målrettet udvikling

aug 23, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Nordic Cup i Finland 2024

Triatlon Danmark fortsætter sin dedikation for at fremme fællesskabet blandt de dygtigste unge atleter i landet, og intensiverer indsatsen og muligheden for, at nogle af disse atleter udvikler sig til verdensklasseseniorer. Vores talentgruppe, som består af atleter under 19 år, vil fortsat opleve hyppige træningssamlinger, et styrket fokus på international konkurrence og mere strukturerede krav til optagelse.

Fællesskab og international erfaring

Fællesskabet i talentgruppen er en central del af vores tilgang, og vi vil fortsætte med at arrangere hyppige træningssamlinger. Her kan atleterne ikke blot forbedre deres færdigheder, men også opbygge stærke relationer med andre unge atleter, der deler deres passion og ambitioner.

Vi tydeliggør samtidig vigtigheden af, at talentgruppeatleter deltager i internationale konkurrencer. Erfaring fra disse konkurrencer er afgørende for at kunne opnå verdensklasseniveauet som senioratlet. Derfor vil vi fortsat opfordre og støtte vores atleter i at konkurrere på den internationale scene.

Objektive udtagelseskriterier og delt talentgruppe

For at gøre det mere transparent, hvad der kræves for at blive en del af talentgruppen, introducerer vi objektive udtagelseskriterier i form af præstationsbaserede kravtider. På denne måde vil der ikke være tvivl om, hvorvidt man har niveauet til at blive optaget.

Triatlon Danmark vil også tilbyde vejledning til de atleter, som endnu ikke opfylder kravene. Vores mål er at hjælpe så mange som muligt med at nå det nødvendige niveau for at blive en del af talentgruppen.

Talentgruppen vil fortsat være én samlet enhed, men vil fremover blive opdelt i to niveauer:

  • International gruppe: Består af atleter, der allerede har niveauet til at konkurrere internationalt i mesterskaber og Junior Europa Cups.
  • Nordisk gruppe: Består af atleter, der er tæt på, men som mangler lidt for at opnå det rette niveau.

Vi vil fokusere ekstra ressourcer på at vejlede og støtte atleterne i nordisk gruppe med målet om at øge deres niveau, så de på sigt kan rykke op i international gruppe.

Fremtiden for danske triatleter

Med disse opdaterede retningslinjer ønsker Triatlon Danmark at skabe et endnu stærkere grundlag for udvikling af unge atleter og hjælpe flere atleter med at nå deres fulde potentiale på både nationalt og internationalt plan.

Læs mere omkring kravtider, aktiviteter og udtagelsesprocessen HER

Silkeborg Triatlon 2024: suveræne vindere og nye rekorder

Silkeborg Triatlon 2024: suveræne vindere og nye rekorder

Endnu engang leverede Silkeborg Triathlon med stævneleder Jørn Kim Hansen i spidsen to fremragende dage med triatlon i og omkring Alminde Sø ved Silkeborg. Programmet bød på DM Cross Triatlon Kort (750-20-5), DM Cross Triatlon Mellem (1500-30-10) om lørdagen og DM Middel (1900-90-21,1) for elite og Age-Group, DM Aquabike Age-Group (1900-90) samt Silkeborg 1/4.

Kæmpe triatlonweekend i udsigt

Kæmpe triatlonweekend i udsigt

Denne weekend byder på triatlon i verdensklasse! I Odense er børn, unge og voksne (både motionister og elite) i aktion. I København er man klar til at byde tusindvis af triatleter velkommen til IRONMAN Copenhagen, og samtidig konkurrerer danske PRO’er i Frankfurt ved IM European Championship Frankfurt. læs mere…

Stærk præstation af Jens Emil Sloth Nielsen til Xterra European Championship

Stærk præstation af Jens Emil Sloth Nielsen til Xterra European Championship

Jens Emil Sloth Nielsen, Danmarks førende crosstriatlet, viste imponerende styrke ved Xterra European Championship i Tjekkiet, hvor han sikrede sig tredjepladser i både kort- og langdistance. Med sine præstationer har han nu en solid andenplads på Xterra 2024 World Cup-ranglisten og har sat sig i en stærk position til fremtidige konkurrencer. læs mere….