Maja Stage Nielsen sætter ny dansk rekord ved IRONMAN European Championship Hamburg

jun 3, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Maja Stage Nielsen imponerede søndag ved IRONMAN European Championship Hamburg med en ny dansk rekord. På blot 8 timer, 21 minutter og 54 sekunder gennemførte hun de 3,8 km svømning, 178 km cykling og 42,2 km løb, hvilket sikrede hende en flot 2. plads ved IRONMAN European Championship Hamburg.

Den danske ”jernkvinde” fra multiatleterne ESBJERG, slog den tidligere danske rekord (som hun i øvrigt selv satte i Texas i 2023) med næsten 13 minutter! Den forrige rekord lød på 08:34:51. Cykelruten i Hamborg er lidt kortere end i Texas (ca. 2 km), til gengæld er skiftezonen i Hamburg en af de længere. T1 tog alene 3:46 min. mens T2 tog 3:18 min. pga. den store skiftezone.

De 3,8 km svømning blev tilbagelagt på 53:26 min. Maja kørte de 178 km med en imponerende gennemsnitsfart på 40,09 km/t i tiden 4:25:40 min, og der, hvor hun for alvor viste, at hun havde en dag med diamanter i benene, var på løbet, hvor hun slår sin egen rekord på distancen med mere end fem minutter og løber den afsluttende maraton i tiden 2 timer 55 minutter og 45 sekunder.

Jeg er virkelig glad for min præstation, og man slet ikke lade være med at smile med så mange fantastiske tilskuere. Tusind tak til alle de danskere heppede på mig, fortæller Maja Stage i et interview med arrangøren efter konkurrencen.

8 pladser op på ranglisten

Rekordtiden giver Maja hele 4840 point yderligere til IRONMAN PRO Series-ranglisten, og hun hopper otte placeringer op af listen til en 4. plads med 8768 point i alt efter to konkurrencer.

Ranglisten toppen af Fenella Langridge (UK) med 9971 point, dog med et resultat mere end Maja. Så muligheden for at hun kan blande sig helt i toppen af ranglisten, når sæsonen afsluttes, og alle atleter har resultater fra i alt fem IRONMAN Pro Series-konkurrencer, er bestemt til stede.

Top-3:

1. Jackie Hering (USA), 08:19:14
  2. Maja Stage Nielsen (DK), 08:21:54
  3. Daniela Bleymehl (TYS), 08:28:09

Se hele stillingen og alle tider

Katrine Græsbøll Christensen (Aarhus 1900 Triathlon) bliver flot nr. 8, og løber bl.a. den afsluttende maraton i tiden 2 timer, 50 minutter og 37 sekunder og opnår kvalifikation til IRONMAN VM i Nice. Line Borsinski Bonde (Aarhus 1900 Triathlon) kommer i mål som nr. 16, mens Catrine Sand (KTK86) desværre udgik efter ca. 15 km på løbet.

Video

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.