DM Draft Triatlon Serien Ungdom: 2. Afdeling i Ringe

maj 17, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Ringe Tri

Lørdag blev 2. afdeling af DM Draft Triatlon Serien Ungdom afviklet i Ringe, hvor forventningsfulde og spændte atleter deltog. Udover de individuelle starter i DM Draft Triatlon Serien Ungdom var der også Mixed Relay på programmet, som ikke var en del af serien, men et selvstændigt ungdoms-DM.

Sytten talentfulde 14-15-årige og tyve 16-17-årige unge atleter stillede til start i Ringe ved 2. afdeling af DM Draft Triatlon Serien Ungdom. Konkurrenceformatet var en Super Sprint. For de 14-15-årige var distancerne 200 m svømning, 6,7 km cykling og 1,25 km løb. For de 16-17-årige lød distancerne på 400 m svømning, 10 km cykling og 2,5 km løb.

Resultaterne fra 2. afdeling i Ringe og den samlede stilling i DM Draft Triatlon Serien kan findes på Sportstiming og på Triatlon Danmarks hjemmeside.

Kort om serien

DM Draft Triatlon Serien er stævner specifikt tilpasset unge triatleter med det formål at udvikle dem både på kort og lang sigt. I 2024 består DM Draft Triatlon Serien af fem afdelinger, der afvikles i perioden 4. maj – 14. september. En 1. plads giver 99 point, en 2. plads 98 point, osv. Tre ud af fem resultater tæller med i det samlede resultat, og der gives DM-medaljer for det samlede resultat til nr. 1-3 i hver alderskategori.

Den 3. afdeling af serien afvikles den 8. juni i og omkring Karlstrup Kalkgrav i Karlslunde. Formatet er en Aquatlon, som fokuserer på at udvikle de unge atleters svømme-, skifte- og løbefærdigheder. Der er start i vandet og i alt syv skift. Køb et startnummer til 3. afdeling og de to resterende afdelinger i DM Draft Triatlon Serien Ungdom her.

I draft triatlon må man gerne køre i grupper på cykeldelen og ligge i læ, og man cykler på racercykler.

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.