Danskere med store forventninger til 2024-sæsonen

mar 7, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: https://t100triathlon.com/

Miami kommer til at syde af forventning på lørdag, når 40 af verdens allerbedste triatleter står til start i Miami i de nye konkurrence format T100 Triathlon World Tour.

Når 40 af verdens allerbedste triatleter er til start ved T100 Triathlon World Tour på lørdag er det med de to danskere, Daniel Bækkegaard og Magnus Ditlev (KTK86) på startlinjen klar til at kæmpe om sejren.

Vi fangede Daniel Bækkegaard til en kommentar om hans forventningerne til starten i Miami på lørdag og til sæsonen generelt:

”Mine mål er at køre på podiet i den samlede T100 serie og til Hawaii. Jeg synes, det er et spændende race, da alle er meget forskellige steder i deres build. Nogle har trænet hårdt siden oktober sidste år, imens andre først lige er kommet i gang. Jeg har haft en konservativ tilgang til racet, da vi har vurderet, at det er nødvendigt grundet længden af sæsonen. Jeg håber at kunne blande mig helt fremme om podiepladserne”.

 Adspurgt til formatet svarer Daniel:

”Det er fremtiden i mellem- og langdistance triatlon. Det er der ingen tvivl om”. 

Magnus Ditlev, som også blandt de 20 mandlige atleter, der har modtaget en invitation til at deltage i serien, udtaler følgende om den nye serie:

”Det er vildt fedt, at der kommer nyskabelse og nytænkning i triatlonsporten disse år, og det giver mere fokus og flere penge til sporten og atleterne. Både PTO og IRONMAN har i år lavet en spændende serie med en samlet vinder over en hel sæson i hver deres regi, så jeg er i dén grad begejstret for denne sæson”, fortæller Magnus Ditlev forud for konkurrencen i Miami lørdag.

 Magnus Ditlev er nr. 2 på verdensranglisten og selvom han normalt brillierer på den lange distance (3.8km svømning, 180km cykling, 42,2km løb), er han fortrøstningsfuld i forhold til sine chancer i det nye format med den kortere distance:

“Jeg performer traditionelt bedre på den fulde Ironman-distance, end på de 100 km, som er en mellemdistance, hvor de mere eksplosive kortdistancefolk også kan være med. Jeg er stadig ung i sporten, så for min udvikling er det fint at deltage i serien, for jeg bliver mere skarp, når jeg skal dyste mod de bedste mange gange henover sæsonen. Jeg håber at kunne forbedre mig på flere områder, og fx er svømmestarten mere hektisk, når alle de bedste er samlet og kun skal svømme 2 km, og så betyder de to skift mellem disciplinerne også rigtig meget i dette dynamiske setup. Jeg er sikker på, at jeg kommer til at udvikle mig som atlet henover VM-serien, og det er godt for sporten, at der kommer mere kontinuitet, hvor de bedste kører race mod hinanden oftere,” udtaler Magnus Ditlev i en pressemeddelelse.

Da det er flere af de allerbedste triatleter der er til start og da det er et nyt format, er det utroligt svært forudsige en vinder, men udover de to danskere, er det helt sikkert værd at holde et godt øje med den tidligere vinder i Miami, Jason West (USA), verdensmesteren i IRONMAN, Sam Laidlow (FRA), franske Mathis Margier, samt legende og dobbelt OL-guldvinder Alistair Brownlee. Se hele startlisten HER.

Følg med

Starten går lørdag d. 9. marts kl. 13:15 (19:15 dansk tid). Du kan følge med enten på EuroSport eller stream direkte via Youtube. Læs mere her: https://t100triathlon.com/miami/pro/.

Derudover kan du følge de to atleters forberedelser og træning på Instagram:

 

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.