Danske stjerner klar til WTCS Abu Dhabi

mar 6, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: World Triathlon & Schrøderfoto.dk

OPDATERET FREDAG 08.03:2024: ARRANGØRERNE OG WORLD TRIATHLON HAR MEDDELT, AT DE ER NØDSAGET TIL AT AFLYSE WTCS I ABU DHABI PGA. VARSLER OM KRAFTIG REGN- OG TORDENVEJR DER VARSLES.

World Triathlon Championship Series er tilbage denne gang i Abu Dhabi, hvor der den 8. og 9. marts køres både om sejren, præmiepengene og ikke mindst om OL-kvalifikationspoint. Blandt stjernerne i kvindernes og mændenes elitekonkurrencer er triatleterne Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) og Emil Holm (SHS Stevns TRI).

Alberte og Emil ankom til Abu Dhabi natten mellem tirsdag og onsdag og har derfor blot et par dage til at forberede sig forud for konkurrencen fredag. De er heldigvis begge erfarne triatleter, der kender gamet, og da tidsforskellen ikke er en så væsentlig faktor, forventes det ikke at komme til at spille en rolle i konkurrencen.

Alberte er den første af de to danskere, der skal i aktion på og omkring Yas Marina Circuit, der bl.a. bruges til Formel 1.

Om hendes forventninger til konkurrencen fortæller Alberte:

”Jeg er vildt spændt på at se, hvordan racet udvikler sig! Det begynder så småt at spidse til ift. OL-kvalifikationen, så lidt nerver er der da også på. Men vintertræningen er gået godt, og formen er fin. Glæder mig til at ræse igen.”

Emil og resten af mændene starter kl. 18:00 fredag aften (kl. 15:00 dansk tid), og ligesom Alberte kan han godt mærke, at det er et OL-år, og at tingene spidser lidt mere til:

”Jeg er pissenervøs! Det bliver virkelig fedt at komme i ilden igen, det har jeg savnet… i et OL-år er alt sat lidt mere på spidsen, og alle er bedre forberedt – inklusiv mig selv! Har ikke den fjerneste idé om, hvor jeg står placeringsmæssigt, men det ville være fantastisk at matche min 14. plads fra Sunderland sidste år,” fortæller Emil Holm.

Startlister
Man kan godt se, at det er et OL-år, når man kigger på startlisterne. Hos både herrerne og kvinderne er det cremen a cremen, der er til start, så man kan godt forvente, at der kommer til at være fuld knald på og masser af action, når starten lyder.

Se kvindernes startliste HER

Se mændenes startliste HER

Distance: Sprint

  • 750m svømning
  • 20 km cykling (5 omgange)
  • 5,3 km løb (2 omgange)

Start fredag 8. maj

  • Kvinder kl. 16:00 (kl. 13:00 dansk tid)
  • Mænd kl. 18:00 (kl. 15:00 dansk tid)

Følg de danske atleter live
Du kan følge både Alberte og Emil live via TriathlonLive.tv (kræver login)

Stærk præstation af Jens Emil Sloth Nielsen til Xterra European Championship

Stærk præstation af Jens Emil Sloth Nielsen til Xterra European Championship

Jens Emil Sloth Nielsen, Danmarks førende crosstriatlet, viste imponerende styrke ved Xterra European Championship i Tjekkiet, hvor han sikrede sig tredjepladser i både kort- og langdistance. Med sine præstationer har han nu en solid andenplads på Xterra 2024 World Cup-ranglisten og har sat sig i en stærk position til fremtidige konkurrencer. læs mere….

Stor dansk triumf ved IRONMAN 70.3 Gdynia

Stor dansk triumf ved IRONMAN 70.3 Gdynia

De danske triatleter præsterede fornemt ved weekendens 70.3 IRONMAN i Gdynia, Polen. Hos PRO-kvinderne vinder Sif Bendix Madsen. Kathrine Græsbøll Christensen bliver nr. 2. Anders Toft Nielsen bliver nr. 3 og Bastian Peitersen nr. 4 hos PRO-herrerne. læs mere…