Valdemar Solok med sæsonens første start i New Zealand lørdag

feb 23, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: World Triathlon, Ben Lumley. Fra venstre Sebastian Wernersen (NOR) Casper Stornes (NOR), Valdemar Solok, Angela Fox

2024-sæsonen står for døren. Der er blot 158 dage til det går løs med triatlon til OL i Paris, og i morgen lørdag skyder Valdemar Solok (KTK86) den danske sæson i gang i New Zealand i forsøget på at optjene så mange OL-kvalifikationspoint som muligt. Vi har fanget han for en kommentar inden konkurrencen

De første kvalifikationspoint i 2024 er på spil i Napier
Lørdag den 24. februar skydes 2024-sæsonen for alvor i gang, når der afholdes World Triathlon Cup i Napier, New Zealand. Den danske landsholdsatlet og danske mester på sprintdistancen, Valdemar Solok (KTK86), er rejst til New Zealand sammen med landstræner Angela Fox for at forsøge at hente så mange OL-kvalifikationspoint som muligt. Distancen er, ligesom ved de danske mesterskaber i 2023, en sprint (750m svømning, 20 km cykling, 5 km løb).

Valdemar Solok har startnummer 42 og ser frem til lørdagens konkurrence med forventning:

”Jeg synes, formen har været fin i træning, så det bliver spændende at se, hvad det kan blive til i morgen. Lige meget hvad, bliver det fedt at få skudt sæsonen i gang”, fortæller Valdemar fra New Zealand.

Hjemmebanefavoritten og nummer 2 på verdensranglisten, Hayden Wilde, er favorit til at tage sejren, men må forvente hård konkurrence fra Ricardo Batista (POR), og måske endda en af de to andre new zealandske atleter, Dylan McCullough eller Taylor Ried kan overraske og blande sig i medaljestriden.

Følg Valdemar live
Det er muligt at følge Valdemar live via Triathlon.Live.tv (kræver login). Mændenes konkurrencen starter kl. 06:15. For at se Junior og kvinderne skal man tidlig op. Kl. 02:30 og kl. 04.15 lørdag morgen er de i aktion.

Begivenhedsrig sæson i vente
Efter lørdagens konkurrence følger de internationale elitekonkurrencer – på både kort- og langdistance – som perler på en snor. Og med et OL og opstarten af samarbejdet mellem PTO og World Triathlon om T100 Triathlon World Tour kan det kun blive en interessant og begivenhedsrig sæson – forhåbentlig med masser af dansk succes.

Den 30. juli begynder mændenes individuelle konkurrence, efterfulgt af kvindernes individuelle konkurrence den 31. juli. Den 5. august afholdes Mixed Relay. Alle tre konkurrencer vil finde sted i hjertet af Paris med svømning i Seinen, cykling på de berømte brosten på Champ Elysees og løb over den ikoniske Pont Alexandre III-bro. I den danske lejr arbejdes der hårdt på at opnå kvalifikation.

OL-Kvalifikationen (forklaret kort)
Til den individuelle konkurrence kan atleterne bruge resultater fra 12 events/konkurrencer til at forsøge at opnå OL-kvalifikation. Følgende er OL-kvalifikationspointsgivende:

  • WTCS Finals
  • WTCS
  • World Triathlon Test Event
  • World Triathlon Cup
  • Continental Triathlon Championships
  • Continental Games

Der tildeles forskellige point afhængigt af typen af event. WTCS Finals giver flest point (1250), mens Continental Games giver færrest (400). Der er 55 startpladser til både kvindelige og mandlige atleter. For yderligere information om kvalifikationen og detaljer om de forskellige kriterier kan du læse mere på triathlon.org under Olympic Qualification Ranking i venstre menu. OL-kvalifikationsperioden strækker sig frem til den 27. maj.

Se oversigten over sæsonens World Triathlon Cups, WTCS og T100 nedenfor.

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.