DANSK TRIATLONDOMMER NOMINERET TIL EUROPE TRIATHLON MALE TECHNICAL OFFICIAL OF THE YEAR 2023

feb 8, 2024

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

Foto: Peter Thygesen i Paris ved OL testevent 2023

 

Dansk triatlondommer nomineret til Europe Triathlon Male Technical Official of the Year 2023

Danske Peter Thygesen er nomineret til Europe Triathlon Male Technical Official of the Year 2023

”At Peter er nomineret til titlen som Europe Triathlon Technical Official of the Year 2023 er ikke kun en stor anerkendelse af Peter og hans dommerkompetencer, men også et skulderklap til den danske dommerstand. I Danmark er vi velsignet med en skare af talentfulde og dedikerede triatlondommere, og Peter er et fremtrædende eksempel på dette. Han har opnået anerkendelse både nationalt og internationalt for sin ekstraordinære kompetence og engagement som dommer og teknisk delegeret.,” udtaler Rasmus Henning, direktør og sportschef i Triatlon Danmark.”

Om nomineringen udtaler Peter Thygesen:

”Der er rigtig mange dygtige dommere i Europa, så jeg er selvfølgelig utrolig stolt og beæret over at være nomineret. Selv ser jeg mig selv som en ”ung” international dommer og teknisk delegeret og blev derfor også overrasket over nomineringen. Jeg vil derfor gerne takke Europe Triathlon tekniske komité for at have tildelt mig internationale opgaver, der har muliggjort denne nominering og Triatlon Danmark for at have bakket op omkring mine internationale tildelinger og udtagelser. Jeg er oppe imod to af mine forbilleder gennem flere år, Howard og Alpar. Hvis nogen har fortjent at vinde, så er det en af dem. Så jeg er bare glad for at være med på sidelinjen og ser frem til en festlig aften i godt selskab.

Peter Thygesen er uddannet Level 2 dommer under World Triathlon og fungerer i Danmark, som teknisk delegeret og dommer under Triatlon Danmark. Han har de seneste år løst mange opgaver i ind- og udland, og er desuden på reservelisten til sommerens OL.

Det er Europe Triathlon Executive Board der har nomineret Peter Thygesen og selve prisoverrækkelsen vil finde sted d. 17. februar i Prag. Foruden Peter Thygesen er Alper Nagy (HU) og Howard Vine (GB) også nomineret.

Peter Thygesen er ikke eneste dansker, der er nomineret i Prag. Landsholdstriatleten Emil Holm er nomineret i kategorien Male Athlete of the Year 2023.

Er du vores næste triatlondommer
Kunne du tænke dig at blive triatlondommer, så vil der i løbet af 2024 blive udbudt dommerkurser. Så hold øje med triatlon.dk eller en af vores andre kanaler for mere information.

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.