VINFAST IRONMAN WORLD CHAMPIONSHIP KAILUA-KONA & CHALLENGE PEGUERA MALLORCA

okt 12, 2023

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

For første gang er det en ren kvindekamp ved IRONMAN World Championship på Hawaii, og danske Maja Stage Nielsen og Michelle Vesterby er begge klar til at udfordre verdenseliten. Ved Challenge Peguera Mallorca også der også stærk dansk repræsentation.

Lørdag kl. 18:25 dansk tid (kl. 06:25 lokal Hawaii-tid) går starten på IRONMAN World Championship for kvinderne, og blandt PRO-kvinderne er Maja Stage Nielsen (Esbjerg Tri & Multisport) og Michelle Vesterby til start.

Det er et stærkt felt, de to danske “jernkvinder” er med i, som bl.a. inkluderer den forsvarende vinder fra 2022, Chelsea Sodaro, britiske Lucy Charles-Barclay, de to tyske kvinder Anne Haug og Laura Philipp samt Daniela Ryf (SUI) og den regerende 70.3 IM-verdensmester Taylor Knibb (USA).

TRiRating har som altid udarbejdet en seeding og forventede sluttider. Her er Chelsea Sodaro seedet øverst med Anne Haug og Daniela Ryf som toer og treer. Maja Stage Nielsen er rangeret som nr. 17, mens Michelle Vesterby er nr. 39. Vi håber dog på, at det kan blive til højere placeringer for begge atleter. I 2022 opnåede Maja Stage Nielsen en flot 12. plads, og vi krydser fingre for, at hun kan gentage eller endda forbedre den præstation på lørdag. Michelles bedste resultat er en 4. plads og derudover har hun været i top-10 tre gange. Hun har dog ikke deltaget de sidste fem år, så det bliver spændende at se hvad hun

Du kan følge de to danske PRO-atleter og de mange danske Age-Group-kvinder live via https://www.ironman.com/live eller via LiveTracker-appen. Livetransmissionen starter kl. 16:30.

Age-Group triatleterne starter 15. min. efter PRO-kvinderne, og blandt Age-group-kvinderne er der også god grund til at holde et vågent øje. De danske Age-Group-triatleter er:

  • Louise Hede Jensen, Age-Group 25-29, Randers Freja Triathlon
  • Anne-Marie Christensen, Age-Group 50-54
  • Caroline Myhre, Age-Group 45-49, Roskilde TRI
  • Kaisa Jakobsen, Age-Group 60-64, PGT – PlayGroundTriathlon
  • Emelie Jensen
  • Diana Nielsen
  • Mia Bojer Mechula, Age-Group 25-29, Amager Triathlon Klub
  • Anne Kjelstrup, Age-Group 40-44, Hareskovens triathlon Klub
  • Line Skov Jensen, Age-Group 35-39
  • Wendy Ossieur, Age-Group 40-44, /triclubdenmark
  • Adrienn Schmidt. Age-Group 30-34, Islev Triathlon Klub

Det er første gang, at det udelukkende er kvinder, der deltager i den traditionsrige IRONMAN-konkurrence på Hawaii, efter at IRONMAN i oktober 2022 besluttede at opdele deres verdensmesterskab på to forskellige steder.

Varm op til weekendens konkurrence med Breakfast with Bob

Traditionen tro er Bob Babbitt og hans velkendte hawaiiskjorter også på plads i Kona, hvor han laver interviews med triatleterne. Og han har selvfølgelig også talt med Michelle Vesterby og Maja Stage Nielsen.

Se de to interviews nedenfor:

Stærk dansk repræsentation ved Challenge Peguera Mallorca Middle distance

Det er ikke kun på Hawaii, at danske triatleter er i aktion lørdag.

Til Challenge Peguera Mallorca er Scott Steenberg (KTK86), Anders Toft Nielsen (Esbjerg Tri & Multisport), Sif Bendix Madsen (KTK86), Philip Refslund (KTK86), Laura Madsen (Aalborg Triathlon Klub) og Anastacia Damm Nielsen (Kolding Triathlon Klub) alle med på PRO-startlisten.

Distancen er 1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb.

Både herrernes og damernes felt inkluderer flere stærke navne. Hos herrerne deltager både IRONMAN 70.3 verdensmesteren Rico Bogen (TYS), samt nr. 2 Frederic Funk (TYS) og nr. 4 Mathis Margirier (FRA) fra Lathi samt Alistair Brownlee (UK).

Hos kvinderne kan nævnes Imogen Simmonds (SUI), der blev nummer tre ved IM 70.3 VM i Lathi, Finland, samt Diede Diederiks, der vandt 2023 Europe Triathlon Middle Distance Championships i Menen i august 2023.

Startskuddet lyder lørdag kl. 09:00 dansk tid. Så der er mulighed for at følge de danske triatleter begge steder .

Følg de danske triatleter på Mallorca via live tracking her: https://challenge-mallorca.com/results/

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.