Ny Antidoping- og Ernæringspolitik for Triatlon Danmark

okt 5, 2023

Ny Antidoping- og Ernæringspolitik for Triatlon Danmark

Triatlon Danmark ønsker tydeligt at vise hvilke værdier vi står på, samt hvilke indsatser vi gør for en fair og sikker sport med atleter i trivsel. I tæt samarbejde med Team Danmark og Antidoping Danmark (ADD) har Triatlon Danmark udviklet en Ernæringspolitik og en Antidopingpolitik med henblik på at tydeliggøre og italesætte forbundets holdninger og konkrete indsatser på disse områder. For nogle måneder siden udgav vi desuden et etisk adfærdskodeks , som sætter rammer for hvordan vi mener at trænere, atleter, forældre, dommere og andre personer inden for sporten kan agere hensigtsmæssigt. Dette kodeks vil vi igen opfordre til at I læser, ligesom vi opfordrer til at medlemsklubbernes ledere deler og italesætter det for trænere og atleter, og/eller ligefrem publicerer det eller et eget etisk adfærdskodeks på klubbens hjemmeside.

Om Antidopingpolitikken: Ingen må være i tvivl om, at vi i Triatlon Danmark er modstander af enhver form for brug af forbudte stoffer og metoder, og vi bakker 100% op om ADD’s arbejde! Hovedprincipperne er som altid, at atleten selv har 100% ansvar og aldrig beskæftiger sig med stoffer eller metoder der ikke er tilladt. Som det fremgår af Antidopingpolitikken, gør forbundet en række indsatser på området, og forventer ligeledes at trænere, ledere, atleter m.fl. tilslutter sig forbundets værdier på området, og tydeligt kommunikerer dette, hvor det er relevant.

Om Ernæringspolitikken: Triatlon er en på mange måder krævende sport med ofte stor træningsmængde, og fordi cykling og løb er vægtbærende discipliner, er ernæring og kropskomposition uomgængelige komponenter i de fleste triatleters liv. Med ernæringspolitikken ønsker vi at tydeliggøre forbundets holdninger og anbefalinger på området, samt beskrive de indsatser vi gør, og som atleter, træner og andre kan gøre, i bestræbelserne på at skabe og fastholde triatlon som en sundhedsmæssigt og socialt forsvarlig idræt.

Fra Triatlon Danmarks side vil vi opfordre medlemsklubbernes ledelser til at videreformidle og italesætte de nye politikker i jeres klubber, og meget gerne implementere dem i jeres arbejde og jeres kommunikation.

 

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.