IRONMAN World Championships Nice: Tre danskere til start og en drøm om VM guld

sep 8, 2023

Søndag går det for første gang løs med IRONMAN World Championship i Nice, Frankrig, efter at IRONMAN tidligere på året besluttede at opdele konkurrencen i hhv. herrer og damer og rotere mellem at afvikle det i Kona og i Nice.

Til start i Nice er der flere af verdens allerbedste langdistance triatleter, heriblandt de tre danske triatleter: Magnus Ditlev, Kristian Høgenhaug og Mathias Lyngsø Pedersen. Daniel Bækkegaard var også på startlisten, men han har desværre måttet trække sig, da han ikke er kommet sig fuldstændigt efter den sygdom, han fik i forbindelse med PTO Tour Asian Open i slutningen af august. Oliver Martinussen har også måtte trække sig grundet sygdom.

De tre danske triatleter, der er til start i herrernes PRO-felt, kommer til Nice med flere gode præstationer i bagagen.

Den 18. juni i år vandt Mathias Lyngsø Pedersen 2023 IRONMAN Kaernten-Klagenfurt i Østrig. Kristian Høgenhaug præsterede rigtigt godt til IRONMAN Hamburg og kom i mål som 3’er, hvor han efter en flot sprint på de afsluttende 400 m henviste en af triatlonsportens helt store legender og favoritter i Nice, Jan Frodeno (TYS), til 4. pladsen. Til Bob Babbit fortæller Høgen, at han vil være tilfreds med en top-10, og at drømmen er en top-5 i Nice.

For Magnus Ditlev er VM IRONMAN i Nice sæsonens helt store mål, og han er klar til en lang og hård dag nu på søndag:

“Jeg ankom til Nice tre uger før racet, og det har virkelig været rart at vænne mig til klimaet og ruten. Jeg kendte slet ikke området, men har hørt, at de 180 km cykling er både hårde og med mange tekniske stykker. Jeg har kørt alle mine cykelture på cykelruten, så jeg har kunnet lære den at kende, og det har været godt givet ud, for der er mange skjulte højdemeter gemt på cykelruten, og det er godt at kende til de tekniske sving og hvor hårdt jeg kan pace den undervejs på søndag,” lyder det fra Magnus Ditlev, der har fundet formen igen efter sejren i Roth, udtaler Magnus Ditlev.

Magnus har allerede i år vist prøver på sit høje niveau. I slutningen af juni vandt han således Challenge Roth i verdensrekordtiden 7 timer, 24 minutter og 40 sekunder, og drømmen er at vinde på søndag:

“Drømmen er at vinde på søndag. Det er det, vi lægger taktikken efter. Som altid er det svært at styre, hvad de andre gør, men jeg ved, hvad jeg selv har af form, og hvad jeg har gjort tidligere, og kan jeg præstere op til det niveau, har jeg mulighed for at køre med om sejren. Der er selvfølgelig meget, der skal gå op i en højere enhed på dagen, men jeg glæder mig helt vildt,” fortæller Magnus Ditlev.

Stærkt elitefelt Forhåbentlig går det hele op i en højere enhed for alle tre danskere. En ting er i hvert fald sikkert, de kommer til at skulle give alt, hvad de har, for at kunne holde konkurrenterne bag sig.

Herrernes elitefelt er rigtigt stærkt og består, udover Jan Frodeno, bl.a. af Patrick Lange (TYS), tre franskmænd: Sam Laidlow, Leon Chevalier og Clement Mignon, samt Joe Skipper (UK). Og da de to stærke nordmænd, Kristian Blumenfelt og den forsvarende mester fra 2022, Gustav Iden, ikke stiller op, er det helt sikkert, at der skal findes en ny IRONMAN verdensmester – og hvorfor skulle det ikke blive en dansker?

Følg IRONMAN Verdensmesterskaberne live
Følg de danske triatleter live søndag morgen på www.ironman.com/live. Der er start kl. 06.50, og er du et morgenmenneske, kan du følge med i optakten inden starten.

Breakfast with Bob from Nice
Indtil søndag kl. 06:50, kan du blive klogere på de tre danskerne i interviewene med den legendariske Bob Babbitt, der er rejst med til Nice, og som vanligt interviewer triatleterne om stort og småt, livet som triatlet og forberedelserne op til VM.

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.