EM i Tyrkiet: Dansk triatlondelegation levere flotte præstationer under hede forhold

aug 8, 2023

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)

I det skoldhede Balikesir, Tyrkiet, blev der fra den 2. til 4. august afholdt EM i Super Sprint Triatlon, og Danmark sendte en delegation bestående af både juniorer og seniorer afsted. Stævnet, der omfattede både semifinaler og finaler, bød på intens konkurrence og udfordrende forhold.

Fredagen var dedikeret til semifinaler, hvor både junior- og seniorsvømmerne kæmpede for at sikre deres pladser i finalerne lørdag.

Den ekstreme varme var en faktor, der ikke kunne overses, og det medførte en tilpasning af Super Sprint-distancen. Temperaturen, der bl.a. nåede 39 grader i skyggen, nødvendiggjorde en yderligere nedkortning af distancen, som nu lød på 275 meter svømning, 8 kilometer cykling og 1,7 kilometer løb.

Danske atleter med i B- og A-finalen

Danmarks junioratleter, repræsenteret ved Celina Kaarup (Aarhus 1900 Triathlon), Andreas Nikolajsen (Multiatleterne) og Magnus Lynge Larsen (SHS Stevns Tri), præsterede fint og kvalificerede sig til B-finalerne. Samme gjorde sig gældende for Oscar Gladney (Aarhus 1900 Triathlon) og Valdemar Solok (KTK86) i seniorherrernes rækker. Emil Holm (SHS Stevns Tri), Anne Holm (SHS Stevns Tri) og Alberte Kjær Pedersen (Fredericia Triathlon Team) kvalificerede sig alle til A-finalen.

I A-finalen lørdag kunne vi glæde os over Emil Holm, Anne Holm og Alberte Kjær Pedersens flotte præstationer. På trods af et styrt til Alberte i semifinalen viste hun gode takter. Det samme galt for Emil, som flot sluttede som 6. Alberte kom i mål som nummer 8, mens Anne blev nr. 19 i A-finalen. Clara endte som nummer 20 i B-finalen. Oscar som nummer 24, mens Valdemar desværre måtte trækkes fra startlisten grundet sygdom.

I junior B-finalen opnåede Celine en respektabel placering som nummer 21. Magnus kommer flot i mål som nummer 8. Andreas kom i mål blot 3. sekunder efter på en 11 plads.

Lige ved og næste for Mixed Relay-holdet

EM kulminerede søndag med Mixed Relay, hvor det danske hold bestående af Emil, Alberte, Anne og Oscar leverede en rigtig god præstation. Emil satte et hæsblæsende tempo og lagde sig i front. Alberte formåede at holde den danske føringen og kunne sende Oscar afsted, som nr. 1. Oscar kæmpede flot og satte et godt race sammen, men han måtte desværre se sig overhalet af englænderne på de sidste 200 meter.

Anne arbejdede hårdt i forfølgergruppen bestående af Spanien, Schweiz og Nederlandene. Forsøget på at hente de forreste på cykeldelen, hvor Anne er blandt de stærkeste i feltet, var lige ved at koste i et sving. Hun får dog dygtigt rettet cyklen op, men desværre kostede det noget værdifuld tid.

Det danske Mixed Relay-hold krydsede målstregen som nummer 5, men på grund af diskvalifikationen af Frankrig for drafting, avancerede vi til en fornem fjerdeplads.

Den danske delegation har med deres stærke præstationer både sikret værdifulde point til verdensranglisten, og så kan de alle tage en masse positive takter og erfaringer med hjem.

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.