Udviklingsholdet

Udviklingsholdet
Udviklingsholdet består af triatleter i alderen 20-25 år, som kører olympisk triatlon (draft) med målet om at nå landsholdet på kortdistance inden for 1-2 år. Kortdistancetriatleter kan udtages til udviklingsholdet løbende via en objektiv og subjektiv vurdering af den enkelte atlet. For Udviklingsholdet vil alle stævner vil være forbundet med egenbetaling.

Udviklingsholdet 2024
Thomas Nielsen 2001 Esbjerg Ungdomstriatlon Kortdistance
Celina Kaarup 2004 Aarhus 1900 Triathlon Kortdistance
Magnus Lynge Larsen 2004 SHS Stevns Tri Kortdistance

Udviklingssamtaler
To gange årligt afholdes der udviklingssamtaler imellem atlet, (træner) og landsholdschef. Til denne samtale udarbejdes der en udviklingsplan som indeholder både atletens langsigtede og kortvarige målsætninger.

Dokumentet finder du her samme med “At sætte mål” – et dokument der beskriver vigtigheden i at sætte mål og viser retningen for hvor indsatsen skal gøres:

Træningslejre
Triatlon Danmark og Apollo Sports indgået en 3-årig samarbejdsaftale gældende i perioden 2023-2025. For 2023 planlægges træningslejre for elite på Playitas Resort på den spanske ø Fuerteventura og på resortet Aqua Vista – powered by Playitas i Egypten. Triatlon Danmarks udviklingsholdet er prioriterede til disse træningslejre.

Det vil også blive arrangeret 2-3 weekendsamlinger i Danmark i løbet af 2023.

Stævner i Danmark
Det forventes at atleter på udviklingsholdet som udgangspunkt prioriterer Triatlon Danmarks elitestævner frem for udenlandske stævner.

Stævner i udlandet
Der vil være mulighed for deltagelse i Nordisk Mesterskab, Europa Cups, Continental Cups (Africa, Asia) hvis landsholdschefen vurderer at det vil være fornuftigt i forhold til den enkelte atlets udvikling. For at kunne deltage i Europa Cups er det især vigtigt at have et højniveau i svømning, da dette er afgørende for at kunne få godt udbytte og en god oplevelse ud af en international deltagelse.  Alle stævner vil være forbundet med egenbetaling.  Den internationale stævnekalender kan findes via dette link: https://triathlon.org/events .

For udøvere på udviklingsholdet kan det desuden give god mening at prøve at komme på et tysk hold i Bundesligaen.

Derudover afholdes der U23 EM og U23 VM. Til disse mesterskaber vil atleterne blive udtaget af Triatlon Danmark baseret på antal tildelte nationspladser og atleternes aktuelle niveau (herunder World Triathlon Ranking).

Pro-licens
Atleter på udviklingsholdet skal ikke betale for deres Pro-licens. Læs mere om Pro-licens via knappen til højre.

Landsholdstøj
I forbindelse med landsholdsrejser forventes det at atleterne rejser i landsholdstøj.

Landsholdssættet for 2023 ser således ud:  

  • Fusion C3 Bib Shorts Black
  • Fusion Cycling Jersey Black
  • Fusion C3 T-Shirt Red
  • Fusion Recharge Hoodie Black
  • Fusion Recharge Pants Blue
  • Fusion Training Shorts Blue

Prisen for denne pakke er 2475,00 kr. Produkterne kan ses her: https://fusion.dk/

Rejser
Alle stævner vil være forbundet med egenbetaling.

Forbundet lægger en stor arbejdsindsats i at arrangere rejser og fremskaffe indkvartering til de fleste af årets forskellige internationale stævner. Med snævre deadlines – og ustandselige ændringer i flytrafikken er det svært. Men vi gør det altid med det formål for øje, at rejsen bliver så enkel, komfortabel og billig som muligt.

I nogle tilfælde kan vi estimere prisen, mens vi i andre tilfælde er nødt til at bestille uden først at have informeret om prisen. I alle tilfælde betyder det, at der altid vil være usikkerhed om prisen, og at prisen og rejsetider i nogle tilfælde vil ændre sig undervejs i forløbet.

SOM SELVBETALENDE, DER DELTAGER PÅ INTERNATIONALT NIVEAU, ER MAN DERFOR ALTID NØDT TIL AT TAGE EN BETYDELIG ØKONOMISKE USIKKERHED OM REJSEUDGIFTER MED I SINE OVERVEJELSER.

Yderligere information

Angela Fox
Landsholdschef Triatlon Danmark
Epost: angela.fox@triatlon.dk
Mobil:+45 29 64 33 52