Frivilliguddannelser

nov 23, 2021

Triatlon Danmark udbyder i løbet af 2022 en række nye frivilliguddannelser.

For at kunne afvikle sikre og gode triatlonstævner er det essentielt at have frivillige til at hjælpe med afviklingen.

Og for at sikre at de personer, som hjælper til ved de mange stævner, har den rette viden og kompetencer, har Triatlon Danmark følgende uddannelser målrette frivillige:

Basisuddannelse
Basisuddannelsen er der, hvor de ”frivillig” lærer hvilke opgaver, man som frivillig kan komme ud for, og hvilke rettigheder den frivillige har ved forskellige opgavetyper (uddannelsen forventes oprettet i foråret 2022).

Opgaveuddannelser
Opgaveuddannelsen er for dem, der ønsker at løse opgaver som f.eks. vejviser, flagpost, væskedepot, parkering, opsyn, opstilling og nedtagning.
Disse tilvalgsuddannelser bygges ovenpå ”Basisuddannelsen, således at den enkelte frivilliges færdigheder øges, og man dermed føler sig bedre klædt på til at løfte de ovennævnte opgaver (en eller flere moduler forventes oprettet i foråret 2022).

Områdelederuddannelse
Områdelederuddannelsen er for frivillige med forudgående erfaring. Her kan de lære om de vigtigste elementer i ledelse af frivillige
(kursus forventes oprettet i slutningen af 2022 – mere info følger).

Sikkerhedsansvarlig
Kurset for sikkerhedsansvarlige indeholder en række områder, som alle har med et arrangements sikkerhed at gøre. Det omhandler bl.a. opmærkning/skiltning, ruteoptegning og mitigering, adgangskontrol, crowd-control, terrorsikring, udfordringer fra vejr og vind, forurening og sanitære forhold.
Derudover vil der være gennemgang af tilladelser fra kommune, Politi og andre offentlige eller private myndigheder (kursus oprettes i 2022-2023 – mere info følger)

Arrangementsansvarlig/Stævneleder.
Kurset består blandt meget andet af en række moduler indeholdende planlægning, budgetter, overordnet ledelse af frivillige, rekruttering af frivillige og uddelegering af opgaver (kursus oprettes i 2022-2023 – info følger).

Her løbers der koncentreret ud af skiftezonen (Foto: Fotografen)
Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

Dansk succes ved europamesterskaberne i Coimbra

2024 Europe Triathlon Multisport Championships i Coimbra blev en stor succes for dansk triatlon. De danske Age-Group-landsholdsatleter præsterede flot med 2 guldmedaljer, 3 bronzemedaljer og en 7. plads. Derudover blev det også til dansk bronzemedalje i Aquatlon Elite.